“Fine Tuning the Neck”

V letu 2023 smo organizirali to delavnico

Predavatelj: Phil Steward

Enodnevna delavnica za Bownove terapevte bo v angleškem jeziku brez prevoda

Phil je postal manualni terapevt leta 1994.

Znanja, ki jih pri svojem delu uporablja so: klasična masaža, obravnava športnih poškodb, ayurvedska masaža, manipulativne tehnike, Dornova tehnika in Bownova terapija.

Bownovo terapijo izvaja že več kot 10 let, znanje pa je pridobival pri mnogih velikih učiteljih (med njimi Graham Pennington in Romney Smeeton).

V majhnem mestecu na jugozahodu Združenega kraljestva vodi veliko kliniko, ki letno obravnava več kot 3000 pacientov, poleg tega pa poučuje svoj pristop k Bownovi terapiji. Odzivi terapevtov po zaključeni delavnici so neverjetni.

 

     

Vsebina delavnice:

Enodnevna delavnica, ki podrobno obravnava strukturo in delovanje vratu, je namenjena Bownovim terapevtom. Na delavnici boste spoznali globalne vzorce znotraj vratu. Poudarek bo na natančni palpaciji z namenom ocene napetosti in disfunkcije tkiv, kako in kje nato izvesti poteze, sprostiti napetost in obnoviti funkcijo, upoštevajoč natančne gibe skalenskih, subokcipitalnih in pterigoidnih mišic. Spoznali boste tudi, kako stabilnost ramenskega sklepa, zlepljenost pektoralnega živca in ligamenta ‘nuchae’ vpliva na stabilnost in gibljivost vratu.