Renata Radič Berglez

Bownova terapevtka z dušo in telesom

Ko se je Renata prvič srečala z Bownovo terapijo, je to močno zaznamovalo njeno življenje in čez nekaj let spremenilo tudi njeno poklicno pot. Po poklicu je diplomirana radiološka inženirka z dolgoletnim delom na tem področju. Rada reče, da je kmalu ugotovila, da je človek več, kot se vidi le od zunaj, in da jo je njen poklic pripeljal tudi do spoznanja, da je človek mnogo več, kot se vidi od znotraj. To jo je vodilo do raziskovanja delovanja človeškega organizma in vpliva uma in čustev na telo.

Po končani gimnaziji je na Visoki šoli za zdravstvo v Ljubljani – smer radiologija – pridobila naziv diplomirana inženirka radiologije. Leta 1985 se je zaposlila na Univerzitetnem Kliničnem centru v Ljubljani, kjer je delala na več strokovnih področjih (urgentna služba, interventna radiologija, kardiologija, nevrologija, vodenje).

Leta 2008 je pridobila certifikat Bownove terapije - Bowen Therapy Essentials in ustanovila svoje podjetje REMEDIO, kjer izvaja terapije in izobraževanja.

Renata je bila licencirana inštruktorica šole BTE - Bowen Therapy Essentials, je EFT praktik 3. stopnje po AAMET standardih, Praktik metode TRE (vodenje posameznikov in skupin), NLP praktik, Emmett terapevtka in Emmtech tutorka, MSTR terapevtka za obravnavo brazgotin, ima Licenco za inštruktorico - The Importance of Symmetry and Textbook Procedured. Je polnopravna članica neodvisne mednarodne organizacije Bownovih terapevtov BTPA - Bowen Therapy Professional Association s sedežem v Veliki Britaniji.

Je soavtorica tečaja Bownove terapije BOW-TER, ki je akreditiran pri BTPA - The Bowen Therapy Professional Association s sedežem v Združenem kraljestvu in ima certifikat o ustreznosti z nacionalnimi poklicnimi standardi za Bownovo terapijo.
Renata je Bownova terapevtka z licenco za zdravilsko dejavnost Ministrstva za zdravje. 

Strokovno znanje konvencionalnih zdravstvenih ved, ki ga je pridobila s svojo zdravstveno izobrazbo in 27-letnim delom v UKC Ljubljana, povezuje z znanji komplementarne medicine. Redno se izobražuje in izpopolnjuje na področju manualno-energetskih terapij pri svetovno znanih terapevtih. Sodeluje tudi pri raziskovalnih projektih Centra za klinično fiziologijo Medicinske fakultete v Ljubljani, kjer je zaposlena za skrajšani delovni čas.

Bila je predsednica Društva Bownovih terapevtov Slovenije od leta 2012 do leta 2016.

Zalika Tisnikar Lamot

Manualna terapevtka s holističnim pristopom

Že od malih nog je rada pomagala drugim. Njen dedek, ki je bil njen vzornik, jo je navdihnil z zdravstvenim znanjem. V gimnaziji se je vključila med prostovoljce in obiskovala varovance v domu starejših občanov. Izredno so jo zanimale gibalne in manualne tehnike, zato se je odločila za študij fizioterapije in se po zaključku leta 2001 zaposlila v Termah Topolšica ter kasneje v Termah Dobrna, kjer se je srečala s širokim spektrom fizioterapevtske obravnave bolnikov in pridobila več kot deset let bogatih izkušenj.

Vse od študija dalje je nadgrajevala svoje znanje na različnih področjih in ga uporabljala pri vodenju vadb (Pilates vadba, vadba za nosečnice, vadba s terapevtskimi žogami in trakovi, vadba mamic z dojenčki, vadba pri starostnikih) ter izvajanju različnih manualnih oblik terapij (mobilizacija, PNF, miofascialne prožilne točke, Mulligan koncept, fizioterapevtska obravnava nevrološkega bolnika, medi-tape, terapevtska masaža, reiki).

Leta 2003 se je prvič srečala z Bownovo terapijo in imela priložnost začutiti njene učinke na sebi. Tehnika jo je zaradi nežnega a neverjetno hitro učinkujočega pristopa povsem prevzela in še v istem letu je uspešno zaključila tečaj. Kasneje je postala inštruktorica šole BTE Bowen Therapy Essentials. Terapijo je pri svojem delu nemalokrat uporabila tam, kjer so vse ostale metode odpovedale in le ta se je vselej izkazala s svojo učinkovitostjo.

Njeno vodilo pri izvajanju terapij je spoštljiv odnos, poslušanje in subtilno zaznavanje pacientovega telesa ter prepričanje o zmožnosti homeostaze, zato se je ves čas nagibala k nežnejšim tehnikam in metodam. Leta 2016 je zaključila Emmett terapijo in postala Emmtech tutorka. Je inštruktorica metode TRE 1. stopnje (vodenje posameznikov) in MSTR terapevtka za obravnavo brazgotin.

Ves čas se dodatno izpopolnjuje na področju Bownove terapije in drugih manualno-energetskih terapij, pridobila je tudi licenco za inštruktorico - The Importance of Symmetry and Textbook Procedured. Je polnopravna članica neodvisne mednarodne organizacije Bownovih terapevtov BTPA - Bowen Therapy Professional Association s sedežem v Veliki Britaniji.

Je soavtorica tečaja Bownove terapije BOW-TER, ki je akreditiran pri BTPA - The Bowen Therapy Professional Association s sedežem v Združenem kraljestvu in ima certifikat o ustreznosti z nacionalnimi poklicnimi standardi za Bownovo terapijo.

Od leta 2013 ima svojo prakso, kjer uspešno uporablja vse svoje znanje.